Dacă ești un iubitor de bere, cu siguranță ai auzit de Vienna Lager, un stil de bere care are o poveste destul de interesantă și care se face remarcat prin gustul său echilibrat și culoarea sa plăcută.
În 1173, Clujul își face apariția în documentele istorice, iar de atunci, cunoscutul oraș din România începe să capete contur pe hărțile vremii.
Pale Ale este un stil de bere artizanal cu rădăcini adânci în istoria Angliei, evoluând de-a lungul secolelor pentru a deveni una dintre cele mai apreciate tipuri de bere la nivel mondial.
Povestea începe cu mulți ani în urmă, când sătui de degradarea continuă a berilor comerciale, de gustul plat și identic, de senzațiile de mahmureală și durerile de cap, care credeam că sunt normale după un consum moderat de beri, am avut șansa să descoperim o altfel de bere. Am descoperit berea așa cum ar trebui să fie: o băutură sănătoasa, cu gust, textură și caracter, o sursă de plăcere, o licoare naturală cu iz de poveste.
Maria Tănase s-a născut în 1913, în mahalaua Cărămidarilor din București. Tatăl, Ioan Coandă Tănase, se considera prea sărac ca să hrănească trei guri şi i-a cerut nevestei să lepede copilul. Ana Tănase, o ardeleancă din Făgăraş cu frică de Dumnezeu, l-a ignorat şi a adus-o pe lume pe Maria. Maria Tănase a urcat pe scenă pentru prima dată în 1921, în faţa publicului de la Căminul Cultural din mahala, la serbarea care marca sfârşitul anului şcolar.
Va multumim in primul rand voua, celor care ati ales berea noastra si ati donat 10 bani prin fiecare sticla cumparata. Noi incercam sa schimbam lucrurile in bine, fie ca vorbim despre bere sau lumea in care traim. Credem in puterea oamenilor de a schimba lumea si dorim sa contribuim cat si cum putem.
Desi nu ati crede, istoria berii este strans legata de femei. Primele beri au fost facute in urma cu cateva mii de ani in Mesopotamia, de femeile care cautau sa obtina din cereale o bautura bogata in calorii. De-a lungul timpului, in majoritatea culturilor consumatoare de bere, aceasta era produsa de femei, iar Hildegard von Bingen, o calugarita din secolul XII, scrie pentru prima data despre folosirea hameiului in bere pentru aroma si proprietatile sale de conservare.