Fasolea Pochas Ferrer este o leguminoasă originară din regiunea spaniolă Navarra şi Ţara Bascilor. Nutriţioniştii recomandă consumul a 2 până la 3 porţii de leguminoase pe săptămână (o porţie de leguminoase este de 60-80 g de produs crud, echivalent cu 150-180 g de produs gătit), deoarece sunt pline de nutrienţi. Fasolea Ferrer Pochas merge grozav cu puţin ulei de măsline şi oţet. Ele pot fi, de asemenea, combinate cu o gamă largă de feluri de mâncare, cum ar fi coaste de porc sau chorizo, şi pot fi adăugate în tocăniţe şi supe.
Ca şi în cazul altor leguminoase, fasolea este un fel de mâncare foarte echilibrată. Acestea furnizează carbohidraţi, proteine, fibre, vitamine, minerale şi grăsimi sănătoase.
Carbohidraţii oferă un impuls imediat de energie organismului, pentru a-şi putea îndeplini funcţiile. Fibrele sunt esenţiale pentru sănătatea digestivă prin reglarea tranzitului intestinal şi ajutând la întârzierea absorbţiei grăsimilor şi zahărurilor. Proteinele sunt importante datorită funcţiei lor structurale şi pentru producerea diferitelor componente în organism (ţesut muscular, anticorpi, neurotransmiţători, enzime etc.).
Dacă amesteci fasole cu cereale precum orezul sau pastele vei obţine un fel de mâncare plin de proteine. Este recomandat ca jumătate din aportul nostru zilnic de proteine sa provină din legume. Vitaminele şi mineralele pe care le furnizează (vitaminele A, B și E, sodiu, fosfor, calciu, magneziu, fier și zinc) îndeplinesc funcţii esenţiale în organism (antioxidant, reglare, imunitate, etc.) şi, prin urmare, sunt necesare pentru sănătate.